***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Вълнà от коклюш в държавата, в която „ваксина“ стана мръсна дума. Кирил Петков: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 19 април   

 

„ Над 250 са към този момент случаите на коклюш в страната. Двете бебета са на един месец. 

На тази възраст децата са беззащитни, имунната система не работи. 

Затова да се ваксинират лицата в тяхното обграждане. Най-вероятно някой е карал безсимптомно болестта “. 

Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.

***

Потвърден е първи случай на коклюш на територията на област Хасково, оповестиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ).

***

Още две бебета с коклюш са настанени в болничното заведение в Кюстендил, заяви доктор Кръстева от РЗИ.

Днес основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев заяви за две умряли бебета от града. 

Първият смъртен случай е от 10, а вторият – от 14 април. 

Бебетата са постъпили първо в кюстендилската болница, само че откакто положението им за 1-2 дни не се е подобрило, са били превозени в столични лечебни заведения. Там лекарите са създали всичко допустимо да ги спасят, само че не са съумели.

***

„ През последния месец и половина следим извънредно доста случаи на коклюш. Виждаме единствено върха на айсберга, защото доста от децата остават недиагностицирани. Кашлят дълго, седмици наред, а родителите не могат да бъдат ориентирани за диагностика. Коклюшът е зараза, която е доста заразна. Тя се предава по въздушно-капков път “.

***

Лекарите от Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания „ Проф.Иван Митев " поучават родителите да съблюдават наложителния имунизационен календар, а отлагането на имунизация за децата да бъде единствено по медицински аргументи, след мнение на способените експерти. Това оповестиха от лечебното заведение в профила си във Facebook.

***

Още трима. Смени или чистка? 

***

„ От моя позиция има загадка съгласуваност сред Борисов, Пеевски и Радев. 

В момента тя очевидно стартира да се разпада и те се чудят по какъв начин да си удържат договорката “. 

Според Петков, служебният министър на външните работи Стефан Димитров е про-руски надъхан и няма „ евроатлантически взор ".

Защо беше комплициран този външен министър? И Пеевски, и Борисов доста добре са знаели, че е там. Впоследствие вземат решение да го пернат. Даниел Митов има естествена европейска визия за външната политика. Изведнъж президентът пита къде е неговата част от сделката и за какво му махат външния министър ", разчете протичащото се на политическата сцена Петков.

***

„ Опитват се още веднъж да ни вкарат в описа на " Всички ще умрем от мраз ". Когато някой ви плаши, се огледайте доста добре за какво се пробва да ви бръкне в джоба, предложи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев. 

Той изясни, че това се прави и за най-после на годината да остане най-малко 1 милиард, който да бъде разпределен сред избрани компании. 

Василев дебело акцентира, че пари в страната има.

***

„ Този контракт е подписан за 13 година, с 2,2 милиарда неустойка; и по него плащаме 1 млн. лв. дневно, даже и да не получаваме газ. Ключово във въпросния контракт е, че на никое място не написа, че не може да се придвижва съветски газ. 

Това е фундаментален проблем. Сключен е контракт, който ще зарежда Европа с съветски газ. Този контракт е подписан, откакто е почнала войната в Украйна, наложени са наказания на Русия. 

И все пак президентът Радев и неговото служебно държавно управление подписват този контракт. 

Другото, което стана ясно, е, че не е имало диалог по тематиката с Европейската комисия. Не желаеме мнението на Европейската комисия, тъй като знаем какъв ще бъде отговорът “, уточни депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

***

Министър-председателят на Полша Доналд Туск съобщи този петък, че обстановката на фронта в Украйна е „ сериозна “ и че „ в идващите седмици ще се реши изходът от войната “.

Туск сподели още, че по време на срещата в белгийската столица европейските водачи са се обединили към мнението, че би трябвало да бъдат взети незабавни ограничения, с които да се подсигурява сигурността на небето над Украйна.

***

Правителството на президента на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля нови оръжейни покупко-продажби в помощ на Израел на стойност над 1 милиард $, написа през днешния ден американският в. „ Уолстрийт джърнъл ", представен от Ройтерс.

Агенцията разяснява, че става въпрос за танкови снаряди, бойни машини и минометни муниции, като за информацията си „ Уолстрийт джърнъл " се базира на представители на Съединени американски щати.

Байдън засвидетелства поддръжката си за Израел, само че приканва Нетаняху да пази цивилните в линията Газа и надлежно да не реализира наземна интервенция в граничния с Египет град Рафах, който Израел счита за „ последния бастион " на Хамас.

***

Мъж заплаши, че ще се взриви в постройката на консулството на Иран в Париж, съобщи Скайнюз.

Към мястото на случая, покрай Айфеловата кула, бяха изпратени засилени полицейски елементи, сапьори и медицински екипи. Районът бе отцепен, добави английската медия.

Полицията във френската столица към 16 часа (българско време) разгласи за задържането на мъжа, заяви английската медия. При обиска у него не бе намерено нищо съмнително, добави американската телевизия АВС.

Според очевидци мъжът е желал отмъсти на управляващите в Техеран за гибелта на собствен брат.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР